World

Military

Encyclopedia

Take part in the creation of encyclopedia WorldMilitary.

Become a co-author and You can:

  • add information
  • edit sections
  • publish articles
  • participate in contests
  • receive news
  • disable ads

Sing in to WorldMilitary

Forgot password?

Registration of the new user

A password will be e-mailed to you

Breastplate of the "Best scout" of the Armed Forces of Ukraine

To change information
нагрудним знаком нагороджуються військовослужбовці розвідувальних частин та підрозділів ЗС України, які склали комплексний кваліфікаційний іспит та мають відповідні професійні та мораль-но-психологічні якості. Його можуть отримати також військовослужбовці розвідувальних підрозділів, які брали участь у бойових діях, а також ті, хто під час навчальних чи бойових завдань зазнав поранення або каліцтва, що за медичними показниками не дозволяють брати участь у іспиті. Нагородження проводиться командувачами оперативних командувань, командувачем Військово-Морських Сил до Дня воєнної розвідки України в урочистій обстановці. Знак носиться з правого боку грудей і за наявності нагрудного знака «Гвардія» розміщується після нього.

Нагрудний знак «Кращий розвідник» з присвоєнням кваліфікаційного рівня — це стилізоване зображення вертикально розташованого вістрям донизу бойового ножа та крил кажана на тлі розкритого парашута. З верхньої частини крил у напрямку вістря ножа виходять блискавки. Центр знака прикрашає роза вітрів. Таким чином, нагрудний знак поєднує в собі загальновизнані символи розвідки (крила кажана, роза вітрів), характерні предмети озброєння (бойовий ніж) та спорядження (парашут), а також блискавки, які символізують силу, швидкість, рух, могутність та непереможність. Знак виготовляється з білого металу і має розмір 35 мм заввишки та 36 мм завширшки.

Малюнок нагрудного знака «Кращий розвідник» та його опис розроблено у Відділі військової символіки та геральдики Генерального штабу ЗС України.
Ads by Google: